Acest site este in reconstructie. Ne cerem scuze pentru ariile necompletate sau instabile. Echia THE DOOR
Toggle Bar

Inițiativa pentru construirea unui centru pentru copii în România, aparține Lions Clubului Bergen / Bergenhus, District 104D Norvegia și colectarea de fonduri a început în 1997. Centrul Mogosoaia a fost susținut financiar de Fundația Lions Clubs International, cu 75.000 dolari SUA, - Un an mai târziu, Fundatia Norwegian Aid a fost aleasă ca partener pentru finanțare și Fundatia The Door România a fost desemnată ca administrator al proiectului.

1 2 3 4

Construcția a început în martie 1999 și include o clădire de formă hexagonală, având două etaje și cinci aripi, pregătite pentru asistență medicală, săli de clasă / de studiu, două aripi pentru dormitoare, bucătărie cu sală de mese. În același an s-a constituit Lions Club Mogoșoaia, având ca scop principal susținerea și supraveghere construcției clădirii.

5 6 7 8

Pe data de 19 septembrie 1999, centrul a fost inaugurat de regele Harald al Norvegiei și regina Sonia, având patru copii în îngrijire.

1k 9

Astăzi Centrul asigură servicii sociale pentru 26 de copii, băieți și fete, repartizați de către Direcția pentru Protecția Copilului din județul Ilfov, printr-o decizie a Comisiei, sau aflați în centrul de zi. Ei aparțin unor grupuri de: copii aflați în situații de risc, copii abandonați și abuzați, ai unor familii sărace. Centrul le oferă toate condițiile de trai și de educație, ca în familie. Pentru acești copii sunt oferite servicii de găzduire, educație, îngrijire, asistență medicală, recuperare și reabilitare, suport emoțional și psihologic, social, petrecerea timpului liber, reintegrarea în familie și comunitate. În scopul de a îndeplini aceste servicii, fundația lucrează cu instituțiile locale și străine pentru instruirea continuă a personalului și îmbunătățirea calității serviciilor.

1a 1b 1c 1d
  

Clădirea în care își desfășoară activitatea Centrul a fost amenajată cu dormitoare complet echipate, săli de studiu, sală de mese, corp medical, grupuri sanitare cu dușuri moderne, toalete, chiuvete, standuri și dulapuri pentru materiale sanitare, cu spații dedicate depozitării alimentelor, prelucrării lor, stație de dedurizare si filtrare a apei pentru întreaga rețea de apă, stație de epurare.

 

Centrul îndeplinește toate standardele de calitate prevăzute de Ordonanța 21/04.03.2004 și Ordonanța 24/24.04.2004. 

Copyright  2012-2017  "The Door Romania" - All rights reserved